Copyright © На Валізах

Топ-10 найменш відвідуваних країн світу



Щорічно Всесвітня туристична організація оон (UNWTO) складає рапорт найбільш відвідуваних країн у світі під назвою «UNWTO Tourism Highlights. 2014 Edition». В авангарді країн найбільш відвідуваних туристами в 2013 році як були, так і залишилися: Франція (83 мільйона туристів), США (69,8 мільйона туристів), Іспанія (60,7 мільйона туристів), Китай (55,7 мільйона туристів) і Італія (47,7 мільйона туристів). На підставі даних представлених в цьому рапорті ми вирішили показати вам 10 найменш відвідуваних країн світу.

10 ФОТО



10. Палау.

Республіка Палау складається з 328 островів - це сама західна група островів Каролінського архіпелагу в Тихому океані. Чисельність населення всього 20,9 тисяч осіб. У 2013 році Палау відвідало 105 тисяч туристів. (Фото: Mark Kenworthy/flikr.com).


9. Республіка Молдова.

96 тисяч туристів відвідали в 2013 році Молдавію - колишню республіку Радянського Союзу. На фотографії: Оргеєв або Орхей - місто розташоване в 40 кілометрах від столиці Молдови - Кишинева. (Фото: Dave Proffer/flikr.com).


8. Східний Тимор.

Демократична Республіка Східний Тимор займає східну частину острова Тимор в Малайському архіпелазі та знаходиться в 450 кілометрах на північ від Австралії. Це одна з найбідніших країн у світі. У 2013 році її відвідало 78 тисяч туристів. (Фото: Frank Starmer/flikr.com).


7. Домініка.

Цей острів, розташований між Карибським морем і північною частиною Атлантичного океану, знаходиться на півдорозі від Пуерто-Ріко до Тринідаду і Тобаго. Завдяки первозданною красою і багатою флорі і фауні його називають «Островом Природи». У 2013 році Домініку відвідало 78 тисяч туристів. (Фото: Ken Bosma/flikr.com).


6. Сент-Вінсент і Гренадіни.

Держава в Карибському морі, яке складається з острова Сент-Вінсент і 32 маленьких острівців групи Гренадіни, відвідало в 2013 році 72 тисячі туристів. (Фото: Tom Erickson/flikr.com).


5. Ангілья.

Острів Ангілья разом з прилеглою до нього групі маленьких островів є самокерованою частиною британських заморських територій. У 2013 році Ангілью з населенням трохи більше 13 тисяч людей відвідало 69 тисяч туристів. (Фото: jeremy_h/flikr.com).


4. Ліхтенштейн.

Це одна з найбагатших країн у світі. Низькі податки і ліберальна політика щодо банківських депозитів, зробили Ліхтенштейн «податковим раєм» в Європі. Податковий рай відвідали в минулому році 60 тисяч туристів. (Фото: paul bica/flikr.com).


3. Ніуе.

Ніуе - це один з найбільших у світі коралових островів, який є самоврядним державою асоційованим з Новою Зеландією. У 2013 році острів відвідало лише 7 000 туристів. (Фото: Pia Waugh/flikr.com).


2. Монтсеррат.

Із-за частих ураганів, землетрусів і вивержень вулканів цей острів в Карибському морі, який колись був улюбленим місцем відпочинку американців, англійців і канадців, покинуло більшість його жителів. Кількість туристів, що відвідали його в минулому році склало 7 тисяч осіб. (Фото: Lauren Delizia/flikr.com).


1. Кірібаті.

Республіка Кірібаті - це група складається з 33-х коралових атолів у Тихому океані, розташована по обидва боки екватора. У 1979 році країна перестала бути залежною від Великобританії. Кірібаті - це одне з острівних держав, таких як Мальдіви і Тувалу, які знаходяться під загрозою затоплення через постійно зростаючого рівня води в океанах. Тільки 6 000 туристів за весь минулий рік відвідали цю країну.