Copyright © На Валізах

Галапагоси. Острів Санта-Фе



Галапагоси - архіпелаг у Тихому океані. Острови відомі насамперед великою кількістю місцевих видів фауни і проведеним тут дослідженням Чарльза Дарвіна, яке стало для нього першим поштовхом до створення еволюційної теорії походження видів.

Війна з морськими левами, незвичайні кактуси, любовні ігри скатів - все це в невеликому репортажі».

Фотографії та текст Дмитра Балакірєва




1. Галапагоси складаються з 13 щодо великих островів, кожен з яких вулканічного походження. Ще територія включає шість невеликих островів і більше сотні скель. Сьогоднішня розповідь про Санта-Фе.



2. Цей острів розташований в центрі архіпелагу.



3. Подивіться, якогось дивовижного кольору вода! Щоправда, враження від картинки трохи псує іржа.



4. Google-style.



5. А це - ювелірний магазин. Як вам дизайн? По-моєму, оригінально.



6. Приваблюють туристів як можуть. Вулички міста рясніють яскравими ресторанчиками і магазинами. До речі, місцеві - великі фанати пінного напою. У минулому доправляли провіант на величезному кораблі один раз в три місяці. Зараз вже три кораблі кожні два тижні возять сюди продовольство. Вгадайте, яким напоєм під зав'язку набитий один з них?



7. Як втриматися і не купити магніт?



8. Тутешні пелікани - що голуби в Росії. Спочатку в шоці від такої кількості птахів, що шукають, чим поживитися. Але дуже швидко до них звикаєш



9. Вінтажний байк. Зверніть увагу на велосипеди на задньому плані. Цього виду транспорту тут не те щоб засилля, але він частенько зустрічається.



10. Буква «T» на вивісці - не то кактус, не то тризуб.



11. Місцеві ігуани дуже страждають від собак і кішок. Взагалі, на Галапагосах велика кількість знахабнілих завезених тварин, нещадно истребляющих місцеву флору і фауну. На острові Сантьяго ігуан більше не залишилося.



12. Зате морських левів тут більше, ніж треба. Плодяться як кролики! Уряд розмірковувало над тим, як призупинити настільки стрімке зростання їх популяції. Думали навіть розводити акул. Хоча по мені, краще вже леви, ніж такі хижачки.



13.



14. У скатів любовні ігри. Зловив красивий кадр.



15. Автор знімків.



16. Ці симпатяги тільки на перший погляд такі милі і нешкідливі! Один із самців влаштував невелику суперечку з нашим гідом. Але був з ганьбою загнаний в нору.



17. Ви коли-небудь бачили дерева-кактуси?



18. На вигляд такі неповороткі й добродушні. Але зовнішність оманлива.



19. І знову мешканці узбережжя. Вони влаштували собі сончас, зайнявши прохід до води.