Copyright © На Валізах

25 місць на карті для справжніх екстремальних подорожей



Навіщо їхати на дорогий курорт, коли наша планета буквально кишить пригодами? Коли на ній ще стільки недосліджених печер і величних гір? Коли вона може запропонувати нам щось більше, ніж басейн з хлоркою біля берега моря або чергове обслуговування офіціантів з байдужими обличчями? Пропонуємо вашій увазі список пригод, які ви просто зобов'язані спробувати. Життя коротке - вперед, до пригод!

(Всього 54 фото)




1. Подорож по дивовижному солончаку Уюні, Болівія

У сезон дощів найбільший на Землі солончак стає найбільшим у світі дзеркалом. Охоплюючи площу в більш ніж 10 000 кв. км, солончак Уюні - це мрія всіх шукачів пригод і нових відчуттів. Тут можна загубитися у власних думках.



2. У центрі солончаку знаходиться острів Инкауаси - пагорб, на якому можна непогано відпочити.



3. По лаві на каяках - Гаваї

Вулкан Кілауеа з'явився 600 000 років тому. Його останнє виверження почалося в 1983 році, і все ще триває, що робить його самим довгим виверженням в історії. В процесі виверження «на світ з'явилося більше 190 кв. км суші. Зараз сміливці зі всього світу можуть проплисти по лаві навколо цієї новоствореної суші всього в декількох метрах від місця, де ця лава температурою 1000 градусів за Цельсієм впадає в Тихий океан.



4. Станьте ніндзей - Японія

Ніндзя - таємні агенти феодальної Японії. З часом вони зникли, але у Токіо знаходиться один з небагатьох, що залишилися сенсеям ніндзя, включаючи того, який розправився відразу з 13 членами Якудзи. Тренування можуть виявитися складними, але ви навчитеся бути істинним синобі.



5. Дослідіть печери в Національному парку «Мамонтова печера» - штат Кентуккі, США

У Мамонтовій печері знаходиться найбільша на даний момент система печер у світі. Тут ви знайдете більш 600 км пов'язаних між собою переходів, які так і чекають, щоб їх досліджували.



6. Не дивно, що печера отримала прізвисько «вапняковий лабіринт», тому що за кожним поворотом може виявитися нова, ще не досліджена прірву.



7. Піша прогулянка по племінним земель - долина Балием, Папуа - Нова Гвінея

Плем'я Данини було відкрито зовсім недавно - в 1938 році.



8. Вони живуть у долині Балием - приголомшливою частині Західної Папуа - Нової Гвінеї, яка примудрилася зберегти свою первозданну красу.



9. Кожен рік плем'я запрошує декількох щасливчиків на свої землі, щоб показати їм місцеву природу і свої села.



10. Поверніться в льодовиковий період - Аляска

Останній льодовиковий період закінчився тисячі років тому, але Національний парк Кенай-Фьордс на Алясці - одне з останніх місць на землі, де він все ще триває.



11. У цій гірській місцевості кожен рік випадає 1000 см снігу, а ще тут знаходиться більше 40 активних льодовиків. Кенай вимагає достатньої емоційної і фізичної підготовки від тих, хто наважиться досліджувати його суворий клімат і територію.



12. Поживіть з водним народом мокен - архіпелаг Мьей

Архіпелаг Мьей - це серія з більш ніж 800 дрібних островів на південь від Бірми. На островах і в навколишніх водах живе плем'я мокен. Живуть вони на побудованих вручну човнах.



13. Виживають за рахунок риболовлі з списами і сітками, а більшу частину часу проводять під водою в пошуках молюсків. Пожити пліч-о-пліч з цими унікальними людьми - це неповторний досвід і можливість дізнатися їх дивовижну культуру, що збереглися протягом століть.



14. Спуск з вулкана - Леон, Нікарагуа

Леон - невелике містечко, що стоїть в тіні величезного вулкана Сіро-Негро. Якщо ви думаєте, серфінг по воді - це легко, то тут вам запропонують спробувати далеко не легкий вид спорту.



15. Підніміться на вершину цього гіганта з дошкою за спиною, а потім скат на цій дошці всередину вулкана на швидкості до 80 км/год.



16. Стати воїном Чингісхана - Монголія

Племена Монголії завжди були кочевническими, навіть у часи Монгольської імперії - однієї з найбільших в історії.



17. У монгольських степах можна навчитися боротися і виживати, як це вміли справжні воїни, покорявшие Азію 800 років тому.



18. Прокотитеся по річці Амазонка - Перу

Вирушайте в саме серце знаменитого регіону Перу - Амазонки - і попрацюйте з вченими та місцевими жителями з племені кокама над експериментами, які допоможуть захистити вразливу і самобутню природу Національного заповідника Пакайя-Самір.



19. Ви зіграєте важливу роль у захисті таких рідкісних видів, як амазонські річкові дельфіни.



20. Пропливаючи між двома континентами - Ісландія

В глибині цього величезного Національного парку знаходиться озеро Тінґвадлаватн, яке знаходиться на тектонічної кордоні Північної Америки і Європи.



21. Щасливі дайвери можуть проплисти між тектонічними плитами цих двох континентів, які кожен рік розсуваються один від одного на 2 див.



22. Піше сафарі з племенем масаї - Танзанія

Немає нічого краще, ніж досліджувати дику природу Африки пішки, а кращих гідів і охоронців, ніж масаї, не знайти, адже вони живуть на цих землях ось вже сотні поколінь.



23. Це унікальна можливість побачити левів, буйволів, слонів і жирафів на волі, а не за залізними прутами.



24. Дайвінг в Блакитну діру - Беліз

Велика блакитна діра - це насправді величезна система печер, що утворилася, коли ця місцевість була вкрита кришталево чистою водою.



25. Зараз глибини цієї діри служать ігровим майданчиком для дайверів і шукачів пригод, забезпечуючи враження, які більше ніде не відчуєш.



26. Міграція північних оленів - Полярний круг, Норвегія

Раз в рік ось уже протягом більше 4000 років саами переміщують свої величезні стада північних оленів на територію з більш м'яким кліматом.



27. Зовсім недавно вони почали запрошувати людей «з зовнішнього світу», щоб ті допомогли їм. Протягом п'яти днів ви будете працювати не покладаючи рук, адже саме таке життя пастуха.



28. Спуск в сплячий вулкан - Ісландія

Величезний магматичний басейн колись лютого вулкана Принукагигур знаходиться в більш ніж 120 м під землею.



29. Вчені, які досліджували вулкан, встановили ліфт, який спускається вниз, і тільки протягом одного місяця в році вони запрошують щасливчиків приєднатися до цього неповторного дослідження.



30. Круїз на криголамі по Північному полюсу - Північний Льодовитий океан

Північний полюс в центрі Північного Льодовитого океану лише частково покритий небезпечно мінливих морським льодом.



31. Круїзи на криголамах - єдина можливість пробитися через цей товстий лід. Ця повна адреналіну експедиція пропонує дивовижну можливість відчути те, що вдається відчути лише небагатьом щасливчикам.



32. Поїздка по тундрі - Канадська Арктика

Суворий клімат Арктики часто надто нестерпний навіть для найвибагливіших туристів.



33. Одна канадська компанія пропонує вам шанс побачити цю сувору територію без ризику відморозити ноги.



34. Пройдіть по самій небезпечній стежці в світі - Малага, Іспанія

Ель Камініто-дель-Рей - це доріжка, що з'явилася в 1905 році.



35. З тих пір цей перехід прийшов у занепад, але їм продовжують користуватися - найвідчайдушніші і сміливі шукачі пригод.



36. Дослідіть невідоме - Папуа - Нова Гвінея

Папуа - Нова Гвінея - одна з найбільш маловідомих країн у світі. Остання експедиція туди пройшла в 1960-х.



37. Численні племена і тварини цієї країни залишаються прихованими для зовнішнього світу. Вони чекають, щоб ви відкрили їх.



38. Підніміться на гору, щоб випити чаю - Китай

Ця жахлива «сходи на небеса» веде на вершину гори Хуашань висотою понад 2100 м.



39. Причина такого відчайдушного подорожі цілком проста - на вершині гори знаходиться чайний будиночок, в якому подають кращий чай у світі (принаймні повинні подавати, раз вже заради нього потрібно подолати цей жах).



40. Станьте буддистським ченцем на місяць - Тибетські Гімалаї

Це духовне пригода приведе вас до захоплюючі дух Гімалаї, де можна пожити в монастирі, захованому серед гір. Насолоджуйтеся древньою культурою з перших рук і пориньте в духовні шукання і медитації. Вам доведеться брати участь у багатьох культурних заходах, наприклад у триденному паломництві в Дармсалу.



41. Перетніть пустелю Цукру з торговцями солі - Північна Африка

Сахара займає площу більш ніж у 8 мільйонів кв. км. Це одне з самих негостинних місць у світі.



42. Незважаючи на це, торговці сіллю з племені туарег продовжують возити свої товари з Таоденни в Тімбукту ось уже протягом кількох століть. Цей шлях довжиною в 22 дні - незабутній досвід, що вимагає чималої частки рішучості.



43. Рафтинг на річці Гандак, Непал

Річка Гандак настільки ізольована, що лише в жменьки людей буде шанс зробити це дивовижне подорож.



44. Ця дика річка пропонує неповторний рафтинг, а вночі можна розбити табір під зірками на білих пляжах ріки, в глибинці Непалу. Відчуття перемоги після проходу по цій бурхливій гірській річці залишиться з вами на все життя.



45. Мавпяче сафарі, Уганда і Руанда

Великі і туманні гори Руанди і Уганди - одне з останніх місць на землі, де горили живуть більш-менш спокійно.



46. В густій рослинності можна знайти 4-5 видів «вищих приматів» - гірських горил, рівнинних горил, шимпанзе і бонобо.



47. Можна також зробити складний, але приємний шлях на вулкани Мухавура і Гахинга.



48. Дослідіть Коста-Ріку, сплавляючись по річках

Долина Пакуаре і півострів Осса - одні з небагатьох маршрутів з порослих густою рослинністю нагір'їв Коста-Ріки, на її дивовижне узбережжі.



49. За два тижні можна взяти участь в експедиції, яка спробує подолати цей маршрут пішки і на каяках.



50. По дорозі ви зможете побачити і навіть пожити з індіанцями з племені кабекар.



51. Вивчіть Ваханский коридор

Ваханский коридор - це невелика смужка землі приблизно в 220 км завдовжки і в деяких місцях лише в 16 км завширшки. Її обрамляють гори Пакистану і Таджикистану, а сам коридор служить сухопутним маршрутом між Афганістаном і Китаєм.



52. Ця територія настільки ізольована від зовнішнього світу, що корінні киргизи, пасущие яків і кіз, століттями живуть самі по собі, як вони самі висловлюються, «забуті іншим світом». Цю частину планети відвідують навіть рідше, ніж гору Еверест. Сюди добиралися Чингісхан, Олександр Великий і Марко Поло.



53. Підніміться на гори Тяньцзы - Китай

Ці гори високі стовпи настільки унікальні, що їх знімали у фільмі Джеймса Кемерона «Аватар». Вони утворилися під водою 380 мільйонів років тому, вода зруйнувала навколишній їх піщаник, залишивши лише ці кам'яні колони.



54. Деякі з цих колон підносяться більш ніж на 1200 м над рівнем моря, і альпіністи, яким пощастило піднятися на вершину цих колон, часто відмовляються підніматися на які-небудь інші гори - після них все здається дуже посереднім.